Kontakt

E-mail: anki@arelidsaussie.se

Om oss

Ska berätta lite om mig och min familj och mitt hundintresse

Jag heter Anki och bor tillsammans med min sambo Jens.  Vi bor på landet vid sjön Anten 5 mil norr om Göteborg. Jag och min sambo är väl vad man kan kalla friluftsmänniskor. Till en viss del i alla fall. På helger packar vi ofta ryggsäcken med fika och ger oss ut i skogen med alla våra hundar.  Då kan det tränas upplet eller ev läggas ett spår.

Jag har sedan jag var barn alltid hållt på med djur.  Främst hästar. Har  från 10-årsålder  till vuxen ålder ridit på ridskola och tillbringat all tid där. Tävlat och tränat på helger. .

Hund har alltid funnits i mitt vuxna liv. Startade med en omplaceringshund för ca 29 år sedan. En fantastisk schäfer som jag aldrig glömmer.  Har därefter haft en blandras schäfer-bordercollie som också var en fantastisk omplaceringshund.  Sedan började drömmarna om en Bordercollie eller ev en Aussie.  Men jag var rädd att det var för mycket hund för mig.  Så det blev ytterligare en blandras.  Schäfer-labbe som lever tillsammans med oss och har hälsan men börjar bli till åren. Snart 12 år.

Drömmarna fanns kvar och dom handlade mest om Aussie.  Efter mycket letande hittade jag en Aussietik långt upp i Norge som jag trodde skulle passa mig.  I Juni -04 kom hon så äntligen till oss och vilken liten juvel.  Hon var allt jag kunde drömma om och lite till.  Fast det har inte varit helt lätt för mig när det gäller träning.  En Aussie tänker snabbare än jag vet inte vad.  Det var något jag snabbt fick lära mig.  Men jag och resten av familjen är helförtjusta i denna varelse. Siri, vår Aussie har haft två valpkullar.Mina tidigare hundar har varit dresserade till att fungera i det dagliga livet.  Och min tanke med min Aussie var väl att fortsätta mitt hundliv som vanligt men att jag skulle bli en aktiv kursare på brukshundklubben.  Tränar numera flitigt för Maj Hallqvist och Mette Klavenes.

Efter tre starter i Lydnadsklass 1 fick vi vårt LP.  En 1: placering och två 3:e placeringar.  Vi startade även appellen i spår under hösten där vi blev klassvinnare med 272 p.  En 10:a på spåret vilket jag är mer än nöjd med.  Siri tränas numera bara för att hon ska må bra. Jag behöll en valp från första kullen som kallas Vilda. Ska  satsa på Vilda och få upp henne i de högre klasserna. Fokus ligger på bruksdelen. Inser att min tid inte räcker till för hålla två hundar i tävlingskondition så därför har jag valt att satsa på Vilda.Vilda är idag uppflyttad till Högre klass spår och Elit lydnad. Hon har också godkänt anlagsprov i viltspår.

Dessa tre hundar ingår i vår familj. Vilda, Demi och Siri